Grolys til groende planter

Udgivet af ndadmin

Grolys

Jeg har kikke lidt på noget grolys til mine chilier her til vinter, jeg kunne godt tænke mig at jeg kunne blive ved med at høste chilier hele året.

Der er for skellige måder at holde liv i de små stærke på, har man masser af penge er det jo ikke noget problem men jeg vil gerne have noget som jeg kunne betale mig fra.

Chilis med grolys

Jeg har dyrket chili i haven et par år og er blevet grebet af chili-dillen, men nu vil jeg altså prøve at forsætte ind i vinteren hvis det ellers kan lade sig gøre.

Sidste år efterår prøvede jeg at stille dem i garagen for at se om de kunne overleve uden grolys eller noget – det kunne de ikke, det kunne være rigtig sjovt hvis jeg kunne høste chili hele året, men hvis jeg bare kunne holde liv i dem hen over vinteren, ville jeg jo være helt klar med store planter til sommeren kommer igen.

Jeg har læst at chilier godt kan overleve hvis man tager dem ind i huset, så de ikke fryser, så må det vel kunne lade sig gøre hvis jeg giver dem noget “omsorg” i for af grolys og varme så de tror det bare en meget lang sommer.

Der findes forskellige gro-udstyrs-butikker med masser af lamper, hvad skal jeg vælge?

Hvad er den bedste lys-farve?

Hvor meget lys skal en chili have, altså Watt?

Hvor mange timers lys skal de have for at blive ved med at give chilier?

Kan det overhovedet lade sig gøre at høste hele året?

A man with a plan

Jeg havde tænk mig jeg ville stille dem i min garage og isolere dem nedefra, så de ikke får kulde, og så grolys oven over dem, men der bliver ned til 5 grader,

Så det bliver måske nødvendigt at bygge noget op omkring dem for at de kan holde varmen når der ikke er grolys tændt, det kan jo også være at jeg må have en varmekilde ind til dem for at holde temperaturen oppe over de 15 grader om “natten” så finder jeg vel ud af om det er nok, jeg vil helst ikke lave garagen om til drivhus.

Jeg har omkring 4 m3 til projektet til 4 af mine bedste planter, jeg holder dem ned for at de ikke skal blive for store, og så vil jeg prøve med to lamper a 400 watt

Når jeg kikke på de forskellige gro-shops ser det ud som om alt kan lade sig gøre, det handler vel om at få planterne til at tro det stadig er sommer, men er det nok bare med en lampe? det ville være en stor hjælp hvis der var en der havde erfaring på området så jeg ikke skal begå en masse begynderfejl.

Det ville selvfølgelig være nemmere at gå ned til den lokale grønthandler og købe de chilier jeg skal bruge, men jeg syntes det ville være et sjovt projekt til de lange mørke vinterdage der er jo ikke noget der varmer som en frisk chili.

Så kom bare med alle de gode råd, måske der var flere med samme lyst og så kunne det jo være sjovt at følge hinandens projekter.

Kategorier: Udendørs